Profile Tyrecenter Nout op

Uitlijnen

Uitlijnen is een vak apart. Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef, leidt tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Alleen een goed uitgelijnde auto rijdt echt prettig. Dit bespaart ook veel extra brandstofkosten en de auto is beter bestuurbaar. En goed uitgelijnd betekent dat alle vier de velgen recht op het asfalt staan. Uitlijnen is een specialisme waarbij de velgen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen. Cruciaal voor uw verkeersveiligheid, want een afwijking van een paar millimeter heeft hetzelfde effect als wanneer banden 100 kilometer lang dwars over het wegdek gesleept worden.

Om uw auto uit te lijnen, heeft Profile Tyrecenter Nout de meest moderne elektronische uitlijnapparatuur en kennis in huis. De experts van Profile Tyrecenter zijn speciaal getraind om met behulp van hoogwaardige technologie banden perfect uit te lijnen.

Wanneer uitlijnen
Profile Tyrecenter adviseert uw auto elke 20.000 gereden kilometer of elk jaar te controleren op de uitlijning. Bovendien kunt u zelf al signaleren wanneer het onderstel niet volgens fabrieksnormen is afgesteld. Kom bij Profile Tyrecenter langs voor een sporingscontrole wanneer:

  • Bandenslijtage aan de buiten- of binnenkant van de band te zien is;
  • De auto naar één kant trekt;
  • De auto zwaar of licht stuurt;
  • Het stuur na een bocht niet terugdraait.